Dec
05

Varför jag är kanske Sveriges sämsta skönhetsbloggare

kaos

Här är en av anledningarna till varför jag möjligen är Sveriges sämsta skönhetsbloggare. Utöver min förmåga att försvinna ett par veckor då och då, så är mitt största problem följande: jag vill använda upp grejor (exklusive smink och nagellack). Detta leder till att jag ’hamnar efter’, eftersom jag helst bara vill skriva om sådant jag faktiskt testat. Sen efter att jag testat klart något kan jag känna att det är för trist att skriva om. Då har hela den testperioden gått till spillo.

De senaste dagarna/veckorna har jag fått granska mig själv, mitt upplägg, min planering osv och insett att det är ohållbart. Det blir bara till en ond spiral då jag hamnar efter, blir smått stressad, hamnar efter mer eftersom jag tänker att jag måste skriva om ditten innan jag skriver om datten och sen tar ditten för lång tid, blir mer stressad och lite uppgiven, hamnar efter mer, osv osv. På bilden ovan är det dessutom bara produkter jag känner att jag kanske vill skriva om, jag har alltså rensat ut en jäkla massa som antingen inte är min grej eller som helt enkelt inte finns i butik längre.

Min insikt är att för att få det att fungera måste jag skriva om tex nyheter trots att jag inte testat, börja testa fler produkter trots att de jag har inte tagit slut, och kanske framförallt så måste jag sluta få sån prestationsångest över allt. Det är ok att hafsblogga med text jag inte korrekturläst om och om igen i en timme och bilder jag inte redigerat ordentligt. Bättre det än inget alls, så länge det är något jag vill. Att hafsblogga för att jag egentligen inte vill eller orkar blogga ordentligt gör ju ingen glad. Denna insikt kanske bidrar till att jag inte försvinner lika mycket. Anledningen till mina försvinnanden är för att när jag blir lite extra stressad över livet eller på annat sätt verkligen inte är på topp så är social media och liknande något jag medvetet väljer bort. Ibland tar jag även avstånd från mail och mobil, jag vill inte jämt och ständigt vara tillgänglig. Nåja, om jag inte känner samma stress över mitt bloggande så kommer jag förhoppningsvis inte ha anledning till att försvinna så mycket från just bloggen. Bloggen har ju fördelen att det inte nödvändigtvis är en tvåvägskommunikation.

Nu vet du.

(här tränar jag även på att inte korrekturläsa min text, så är den konstig är det därför. det får den vara i så fall. frihet!)

 december 5th, 2016  
 sminkism  
 Övrigt  
   
 6 Comments

6 Responses to Varför jag är kanske Sveriges sämsta skönhetsbloggare

  1. Du är den mest vettiga skönhetsbloggare jag vet! <3

  2. Alltså I know the feeling! Du är absolut inte sämst. Gör vad du själv känner för och har ork till. Så känner jag just nu. Vissa dagar är jag jätteproduktiv och andra dagar vill jag bara radera bloggen för alltid.

    Jag kommer alltid att vara en trogen läsare, oavsett om det går en vecka eller ett halvår mellan uppdateringarna <3

  3. Jag förstår precis vad du menar. Nu skriver jag ju sällan om annat än nagellack, men då jag gör det vill jag helst ha använt produkten ett bra tag så jag vet vad jag pratar om. Det skulle kännas rätt jobbigt att skriva bra saker om något som ger mig eksem efter några månader, t ex… Men ibland måste man nog tillåta sig själv att dels vara lite slarvig och dels inte ha dåligt samvete för att man inte hinner blogga om allt.

Kommentera