feb
10

Maybelline – The Blushed Nudes

Maybelline The Blushed Nudes

The Blushed Nudes

Förra veckan kom Maybellines palett The Blushed Nudes ut i den svenska handeln. Paletten har funnits utomlands ett bra tag, och jag gissar att det är en större bunt människor som har längtat efter att den ska komma hit.

Maybelline The Blushed Nudes

Sedan jag fick mitt exemplar i början på januari så har jag faktiskt använt paletten rätt flitigt. Jag skriver ’faktiskt’ eftersom jag vid första ögonkastet inte riktigt kände att den var min kopp te, speciellt i och med att den endast innehåller en (!!) regelrätt matt skugga. Ack så fel jag hade, för det här är en rätt trevlig palett som går att använda till såväl subtila vardagssminkningar som maffiga festögon.

Maybelline The Blushed Nudes

Skuggorna går såklart att kombinera hur man vill, men på baksidan av paletten får man tips om att den går att dela upp i 6 par, 4 trios eller 3 kvartetter. Nedan har jag swatchat utefter kvartetterna. Jag har använt den medföljande skumapplikatorn för att swatcha, nedre delen är med primer, den övre utan.

maybelline_blushed_nudes_quad1 maybelline_blushed_nudes_swatch_1

Maybelline The Blushed Nudes Maybelline The Blushed Nudes

Maybelline The Blushed Nudes Maybelline The Blushed Nudes

Som du ser är vissa av skuggorna inte så välpigmenterade och kan vara lite flygiga, men fungerar finfint med primer under. Camelliss tipsar om att applicera skuggorna med fuktad pensel, något jag själv inte testat men kan gissa att det blir awesome. Apropå awesome, ser du den allra sista swatchade skuggan?! Mörkbrunlilaröd matt skugga med flecks (jag vill inte riktigt kalla det glitter) i rosa och guld som skiftar i lite grönt. Eller om det bara är en (1) färg på flecksen, för i vissa vinklar kan jag nästan svära på att skuggan ser ut att vara smått duokrom. Stopp och belägg säger du här, den var ju matt?! Som du ser på swatchen så ser den inte helt matt ut. Det här är nämligen en skugga där underlaget spelar stor roll. Med vissa primers (eller utan) är skuggan väldigt matt, utöver glittret då, men ovanpå andra primers så kan man ’polera’ fram en lyster. Just den här skuggan kände jag dessutom att jag var tvungen att genast undersöka hur den blir om man använder fuktad pensel, då blir effekten densamma dvs den är inte alls matt längre. Sjukt fin på båda sätten!

Paletten finns som sagt ute i butik nu, och har ett rek. pris på 169 kronor. Jag tror jag vågar kalla den ett budgetkap, så länge man äger en ögonskuggsprimer.

Vad tycker du om paletten, är det något du har eller vill införskaffa?

Inlägget innehåller en eller flera produkter jag har fått av ett företag eller PR-byrå, men det påverkar inte min åsikt. Läs mer under Policy.

 februari 10th, 2016  
 sminkism  
 Smink  
 , , ,   
 0 Comment

Kommentera