Dec
20

Tutorial: hur jag målar naglarna

Efter önskemål om en tutorial tänkte jag att det är på tiden att jag gör en, frågan om hur jag gör när jag målar naglarna kommer trots allt upp då och då.

Jag var totalt värdelös på att måla naglarna förr i tiden. Det var mer lack på fingrarna än naglarna (true story), och jag gav faktiskt upp intresset pga detta. Något år senare tog jag upp intresset igen, och har sedan dess arbetat fram den här tekniken. Den är varken min uppfinning eller felfri, men för mig fungerar den och jag hoppas att du kanske kan få hjälp av den med.

Steg 0 tycker jag egentligen hör till nagelvård (därav steg 0), men nämner det ändå. Att ha välvårdade nagelband och en ren nagelplatta underlättar väldigt mycket. Använd någon form av nagelbandsremover och tryck bak nagelbanden och exfoliera så att det inte finns död hud osv på nageln. ANVÄND BASLACK!

step1_3

Steg 1: Dra av överflödigt lack på skaftet, och på penseln tills det är en lagom mängd kvar. Det ska helst vara som en liten bubbla/droppe längst ut på penseln. Eftersom det blir mer lack i penseln första appliceringen (när man precis öppnat flaskan och ska börja) brukar jag börja med tummen (den största nageln, dvs den som kräver mest lack). Sedan anpassar jag mängden lack på penseln efter vilken nagel det är jag ska måla. Hur mycket du behöver är helt beroende på hur dina naglar ser ut och hur formulan på lacket är, här får du testa dig fram till vad som fungerar för dig.

 

step2

Steg 2: Använd ett bord eller liknande i lagom höjd, är du rädd för att kladda så använd ett papper som underlag. Eftersom jag har skakigare händer än någon som druckit 3 koppar espresso (5 koppar om jag själv druckit en kopp), så ser jag till att vila båda händerna stadigt mot underlaget på ett sådant sätt att jag inte behöver flytta/lyfta på målarhanden under lackningen (endast röra). Jag ser även till att ta det extra försiktigt och långsamt när jag målar om jag är väldigt skakig.

 

step3

Steg 3: Börja en bit nedanför nagelbandet, och för sedan varsamt penseln framåt. Pga den lilla extra mängden lack längst ut på penseln så hjälper lacket till att få det jämnt eftersom det flyter ut lite grann. Det här steget är det som kräver mest övning. Beroende på formulan på lacket får en göra lite olika. Är det ett väldigt tunt och lättflytande lack brukar jag böja fingret framåt, så att gravitationen gör det svårare för lacket att rinna ner i nagelbanden. Är det ett tjockare lack brukar jag böja fingret uppåt istället, så att gravitationen hjälper lacket att flyta ut. När du har lärt dig hur olika lack beter sig är det enklare att veta hur pass nära nagelbanden du vågar gå. Övning ger färdighet!

 

step4

Steg 4: Vrid sedan fingret lätt åt ena sidan och måla så noggrant och nära kanten du kan. Vrid fingret åt andra sidan och gör samma sak. Blir det inte riktigt så jämnt eller nära kanten du vill, kan du försöka fixa till det vid nästa lager lack.

 

step5

Steg 5: Känner du att det inte blivit så jämnt som du vill efter alla lager, kan du försöka att försiktigt rätta till det med en liten smal pensel doppad i remover. Jag använder en gammal sliten eyelinerpensel.

Steg 6: När du har målat alla naglar är det bara att applicera valfritt topplack och sedan är det klart!

Jag hoppas som sagt att den här guiden kan hjälpa dig. Återkoppla gärna om du testat, och berätta hur det gick. Säg till om det är något du tycker fattas, så ska jag göra mitt bästa att lägga till det :]

 december 20th, 2015  
 sminkism  
 Naglar  
 ,   
 1 Comment

One Response to Tutorial: hur jag målar naglarna

  1. ÄNTLIGEN! Kommer igåg att jag mailade dig för ca hundra år sedan om just detta. Steg 3 har hag aldrig ens tänkt på, jag brukar liksom vrida runt penseln och applicera med sidan av penseln för att få ett jämnt avslut vid nagelbandet.

Kommentera